Legetøj

Konsoller

Vi elsker at spille på dem, men desværre er de ikke lavet så miljørigtige, som de burde. Greenpeace undersøgte i 2008 hhv. PS3, Xbox 360 og Wii. Flere af maskinerne havde problemer med både selve maskinen (som udleder farlig kemi til luften) og kontrolleren (som hænderne er i kontakt med). 

Deres rapport kan læses her.

Plastiklegetøj

Plast er et fantastisk materiale, men når det skal blødgøres i forskellige legeprodukter, så bruges ftalater til formålet.

Derfor er hårdt plastlegetøj at foretrække. Herhjemme er vi trygge ved danske dantoy, som på deres hjemmeside lover, at deres produkter er fri for pvc og ftalater.

Guide til sikkert legetøj

Her kunne vi remse alle de ting op, som du bør være opmærksom på ved køb af legetøj, men vi henviser blot til Tænks seneste guide (julen 2017) som god læsning, såfremt at gaverne ikke er købt endnu.

Anbefalede legetøjsmærker

Nogle legetøjsmærker til små børn gør en ekstra indsats for undgå kemi. Her er vores favoritter:
  • B toys
  • Dantoy
  • Habe
  • Plantoys
  • Sebra
  • Wonderland
Flere andre mærker har enkelte varianter uden kemi i deres sortiment, men vær kritisk, når I kigger på legetøj. Et mærke som O-ball markedsføres som uden BPA, men fik andre problemer i juli 2017. Sofie Giraf har også haft problemer, selvom mærket skulle være uden kemi.

Dukker

Undgå Babyborn og andre dukker, som kan indtage mad og væsker. Skimmelsvamp og lignende opstår, for systemet bliver ikke renset igennem. Læs denne nyhed fra 2017.

Som alternativ anbefales bl.a. Götz dukker, som føres af Naturebaby.

Squishies

Smid dem ud, lød endelig anbefalingen i juni måned 2018. De indeholder parfumestoffer og en masse anden skadelig kemi. Læs nyheden her.