Hverdagpleje

Neglelak

Vi vil anbefale vandbaseret neglelak, da de indeholder mindst kemi og er lugtefri. 

Her er dem, som vi selv bruger.

*Scotch Naturals , pris 145 kr. 

Forhandles her:

 www.ren-velvaereshop.dk 

Ønsker du at læse en anmeldelse af produkterne, så tjek under fanen Blog, “Vandbaseret neglelak:” hvor Fru. jensen har lavet et indlæg. 

Tandbørster og tandpasta

Det er muligt at finde tandbørster uden BPA og andre skadelige stoffer i plastikken, men man skal lede efter dem. Til børn anbefaler vi Jack N’ Jill tandbørster, som føres i Matas og på nettet. Vi har også prøvet Ekulf, men vi venter pt. svar på, om optræder på børneudgaven er mikroplastik. 

Når det gælder tandpasta, så bør du vælge en mild udgave, som er svanemærket. Af de normalt tilgængelige gælder det kun Zendium. Vi fraråder særligt produkter med triclosan, hvilket Colgate har en udgave af. Alternativt kan man lave sin egen med kokosolie.

Makeup

Makeup er selvfølgelig fyldt med megen kemi, men du kan undgå den mest farlige kemi ved at følge nogle få gode råd;

1) Undgå parfume

2) Vælge astma- og allergitestede makeup

Tests:

Mascara (Tænk, november 2017)

Hårvoks (Tænk, oktober 2015)

Læbepomade (Tænk, oktober 2017)

Shampoo (Tænk, april 2016)

Shampoo

Kender du det, når du skal vaske håret?

 
 
 

Deodorant

Du vil lugte godt, men det kan skabe alvorlige problemer for din hud, hvis du ikke er opmærksom. Parfume, aluminium og MI er værd at undgå. Læs Tænks tests fra hhv. 2015 og 2017.

Desinfektion/håndsprit

Håndspritten kan være nyttig, men desværre også meget skadelig. Derfor bør du altid vaske hænder med vand og sæbe, når du kan. Læs mere i denne nyhed.

Børnepleje

Børn kan blive noget så beskidte, hvorfor det føles nærliggende at give dem den store tur med husets sortiment af plejeprodukter, men rigtig mange indeholder hormonforstyrrende stoffer.

Tænk har en god guide til at undgå de værste produkter, men de fandt alligevel 27 stykker på butikkernes hylder, som man bør gå udenom.

Kemiluppen

Download denne app til skanne forskellige produkter, når du står i supermarkedet. Den kan fortælle dig, om produktet indeholder skadelig kemi.

App’en er udviklet af Tænk, som vi altid taler varmt om på denne side grundet deres indsats i forbrugerkampen mod skadelige kemi. Du kan læse mere om den her og downloade den forneden.