Elektronik

Wi-fi

Trådsløst internet er ikke dokumenteret farligt. Men flere steder på nettet kan man læse om, at radiobølger påvirker hjernen. Denne artikel fra 2015 fortælller om en læge, som mener, at skaderne først vil vise sig om lang sigt. Rådet lyder herfra, at du slukker dit trådløse netværk, når det ikke bruges, særligt om natten.

Ydermere anbefales det at slå 5Ghz fra på din router, så du kun bruger 2,4Ghz, som er tilstrækkeligt god forbindelse, hvis du da ikke kan nøjes med kablede forbindelser. Men overvej generelt, hvor smart dit hjem skal være; er du med på IoT-bølgen, så udsætter du dig selv og dine børn for konstant stråling.

Devices

Hvor tit har du og dine børn en enhed i hånden, som udsender stråling af forskellig art? Her tænkes på mobiler, tablets, bærbare computere, spillekontrollere og alle andre trådløse dimser.

De forskellige enheder udsender ikke skadelig stråling over kort tid, men man kender ikke skaden af længerevarende brug, hvorfor vi anbefaler, at man generelt drosler ned.

Mobiltelefon

Husk, at alle telefoner testes for deres strålingsværdier. I Europa er grænsen sat ved 2 watt pr. kg. Du kan kontrollere din telefon HER.

Blandt nye telefoner i 2019 lå Apple og flere kinesiske mærker i top, når det galdt mest stråling, mens Samsung lå i bund.

Husk at deaktivere WIFI på hjemmets telefoner, når I ikke bruger det. Generelt skal telefoner ikke ligge i bukselommer på børn, og særligt ikke drenge, da deres testikler er udsatte.

Du kan få en række produkter, som nedsætter strålingen i din hverdag fra telefoner. Kig fx hos radicover.