Når økologien ikke er dansk

I en lang periode har familien handlet i Føtex grundet deres Øko-plus-abonnement, uagtet de fejl og mangler, som der har været.

Desværre har vi måtte påtale det overfor Føtex’ kundeservice, at vi er stærkt utilfredse med, at de er holdt op med at sælge dansk, økologisk hakket oksekød. I overgangen fra Friland til pakningen nu er Salling Groups eget mærke, så skiftede man også det danske kød ud med kød fra andre lande, herunder Tyskland.

Tysk kød er ikke dårligt, men der er forskellige krav til økologi rundt omkring i verden. Desuden bør man af hensyn til klimaet ikke fragte kød flere hundrede kilometer over landegrænser. Kød er en stor nok miljøsynder i sig selv.

Vi gik i dialog med Føtex’ kundeservice, som meldte tilbage, at de simpelthen ikke kan få leveret nok dansk kød. Det lyder umiddelbart plausibelt, men sammenfaldet med overgangen til den nye pakning får den forklaring til at falde til jorden. Desuden har alle andre butikker rigeligt med økologisk oksekød i varemontren. Da jeg pointerer ovenstående, fik jeg følgende svar:

Tak for din henvendelse.
Det er korrekt at overgangen til EU Øko Hak skete fra den ene dag til den anden – det blev gjort i forbindelse med indgangen til perioden med reducerede mængder Dansk Øko Hak. Det var dog en tilfældighed at det faldt sammen med skiftet til Salling Øko brandet.
Vi kender desværre ikke noget til andre supermarkeder i branchens forsyningskæder.
Vi imødekommer blot de udfordringer vi kan se på egne forsyninger.

Føtex’ kundeservice – 28.08.2020

Vi må derfor købe vores kød et andet sted. Vi overvejer at spørge Landbrug & Fødevarer, om det kan være rigtigt, at man ikke kan få nok dansk kød fra økologisk landbrug.