Genbrugt plastik i legetøj kan være giftigt

Den gode smag i munden kan hurtigt ændre sig, når man pludselig får vendt sin overbevisning på hovedet. Mange producenter laver nye produkter af genbrugsmaterialer for tiden, og i tråd med klimakampen har vi alle forskellige ting liggende, som blev købt med troen på, at man gjorde noget godt for klimaet.

Men, men, men… En ny undersøgelse fra International Pollutants Elimination Network (IPEN) viser, at legetøj, som er købt i flere lande (dog er alle produceret i Kina) og lavet af genbrugsplast, indeholder giftig kemi.

Kemien stammer angiveligt fra genanvendt elektronikaffald, og man mener, at legetøjet ikke har været CE-mærket. Køber man gennem Wish, så er du i hvert fald sikker på at få noget billigt skrammel, der forkorter din levetid.

Artiklen blev fundet hos TV2, som slutter at med et par gode råd til at få sikkert legetøj til ungerne.