Undgå Anton Berg marcipan

Påsken står for døren, men her følger en lille advarsel mod særligt marcipan fra Anton Berg (Toms Gruppen), som er en af de store spillere på chokolademarkedet.

Grunden er deres indhold af abrikoskerner i deres marcipan. Som udgangspunkt kræves meget få ingredienser til at lave marcipan, men Anton Berg fylder blandingen op med de billigere abrikoskerner. Kernerne findes i to typer, hvoraf den bitre kan danne cyanid. Men de søde kerner er oversøde, og man bruger dem derfor også i konfekt- og bagemarcipan. Flere andre producenter, herunder Odense, bruger også løs af abrikoskerner.

Bemærk følgende næste gang, at du står med et marcipanprodukt fra Anton Berg; hvorfor står der marcipanbrød i overskriften på dansk, mens der på tysk annonceres, at det er marcipan med abrikoskerner? Tyskerne har en stolt marcipantradition, og derfor skildrer man mellem ægte og fortyndet marcipan på det tyske marked, kaldet parcipan.

Herhjemme indtager vi derfor ren marcipan, når vi skal have lidt sødt. Kig f.eks. efter Spangsberg, hvis du vil have et produkt fri for abrikoskerner.

Skriv en kommentar