Blog: Jagten på den gode (økologiske) dyne

Så skete det! Hr. Jensens mangeårige dyne (+15 år) har fået så mange huller, at dynebetrækket skal skiftes udendøre for at undgå et vinterlandskab af fjer indenfor.

Selvfølgelig skal det være en dyne fri for kemi. Ungerne har selvfølgelig økologiske kapok-dyner, så det var den første naturlige søgning. Umiddelbart findes der to firmaer, som laver dyner, puder og madrasser, som er til at betale; coccoon og nsleep (naturesleep).

Erfaringen fra ungernes dyner er, at de er ret lækre, omend de er et helvede at tørre efter vask, da kapokken klumper. Dynerne holder varmen, mens puden dog føles lidt flad. Vi vil gerne undgå ægte økologiske fjer af hensyn til hygiejnen og er allergivenlige mhbp. støvmider, selvom producenterne forsikrer om det modsatte. Priserne er også ganske ublu.

Coccoon har et nyt produkt, som vi har i sinde at prøve; en dyne med majsfibre (Amazing Maize, plat navn!). Men prisen for en økologisk dyne på 220 cm ligger snildt over 1.200 kroner, hvilket godt kan få farmands pung op ad lommen. De har også dyner med økologisk merinould, men de må vente til, at lottogevinsten går hjem (helst inden næste børnepenge!).

Jeg vil spørge Coccon, om deres nye dyne er mere fluffy end kapok-udgaven. Nyheden vil blive opdateret, når de har svaret.

Skriv en kommentar