Blog: Jeg et hus mig bygge vil!

10 tommelfingre er ingen hindring for manden i huset, når der skal ske lidt. I det lille (række)hus på prærien (Vestegnen) står et børneværelse klar huset mindste, men grundet vinyl på gulvet, har vi ikke ville flytte rundt endnu.

Vinyl og linoleum udleder kemi (ftalater), som særligt små børn optager i deres kroppe (læs undersøgelse). I en anden undersøgelse foretaget i Odense kunne man endda koble drenges dårlige sprogudvikling sammen med moderens indhold af ftalater. Det er skræmmende!

Men et nyt gulv skulle lægges. Vi fravalgte gulvtæpper grundet risikoen for at udvikle allergier og astma. Tilbage stod vi med et trægulv, som skulle være så fri for kemi som muligt. Valget faldt på et 3mm plankegulv fra Timberman, da lakken er fri for kemi, ligesom limen i planken er fri for formaldehyd. Træet er tilmed bæredygtigt, så samvittigheden er også i orden på det punkt.

Et velment råd, som skal gives herfra, er, at du skal huske et slagjern. Det glemte Bauhaus-manden er fortælle, men et faderligt råd fra barndomshjemmet slap os for mange frustrerende timer.

Skriv en kommentar