Blog: Hos bageren er der rigeligt af margarine!

Sønnen havde fødselsdag, så vi skulle bestille kagemand. Men jeg blev alligevel skeptisk, da vi stod hos Wiuff (bageren i Brøndby). Er der egentlig palmeolie i bagerbrød?

Der er jo rigeligt med palmeolie i alle mulige købeprodukter, men bageren laver jo et stolt håndværk, så han tyr selvfølgelig ikke til et skodprodukt som palmeolie, som kun vælges grundet prisen. Men jeg blev alligevel overrasket, da de fortalte mig, at de bruger margarine i alt deres brød. 
Margarine er forskellige plantefedtstoffer, som tidligere blev udsat for så høj varme, at transfedtsyre opstod i produkt, hvilket man i 2003 forbød. Men i dag kan margarinens indhold variere voldsomt, så gå blot uden om det for en sikkerheds skyld.

Men jeg fandt en anden lokal bager, og jeg udfordrede ham; bag mig en kagemand på smør. Det gjorde han gerne, faktisk ikke engang mod merpris. Vi tog en god snak, og han erkendte, at bagerfaget er presset, hvilket får hans kolleger til at bruge margarine, da det er langt billigere.

Så næste gang du går til bageren, så spørg om de bager med smør eller margarine uden at grine.

Margarinens historie kan læses hos Politiken.

Skriv en kommentar