Gravide bør mindske gluten i kosten

Umiddelbart skal man passe på med at skabe frygtoverskrifter i bedste Ekstra Bladet-stil, og dagens nyhed skal tages med et gran salt. Men kan være relevant for gravide, såfremt der er diabetes i familien, at tænke på kosten, jvf. ny forskning.

Danmark er et landbrugsland, og dermed spiser vi mange kornprodukter i vores kost. Der er ingen grund til at være bekymret, medmindre at man har brød med i alle dagens måltider, men ny forskning viser en sammenhæng mellem indtaget af (meget) gluten under graviditet og børns udvikling af diabetes.

Man skal indtage mere end 20 gram gluten i løbet af en dag. 100 gram rugbrød (to skiver) indeholder 3,7 gram. Der skal altså spises en del brød i løbet af dagen for at overstige de 20 gram.

Man kan åbenbart også gøre en masse selv, såfremt man får diabetes.

Skriv en kommentar