Flere pesticider fundet i drikkevandet

Denne gør os lidt sure, for vores muligheder er ret begrænsede, når det gælder vores drikkevand. Er der problemer, så er de som ofte opstået for flere årtier siden, ligesom landbruget har for meget magt. Det så vi med den seneste vandmiljøplan, hvor landbruget ikke blev forbudt at sprøjte nær vandløb. Tak for denne, Esben Lunde!

»Det er det værste, vi har været udsat for,« siger seniorkonsulent Claus Vangsgaard fra vandværkernes brancheforening, Danva.

Umiddelbart ser det rigtigt skidt ud for vores drikkevand. Mellem 60’erne og 80’erne sprøjtede man med et kemikalie, som man ikke tidligere har testet drikkevand for. Det nyligt fundne kemikalie betyder, at mange drikkevandsboringer bliver lukket.

Den nye minister er ligeglad. Du kan læse mere, hvis du tør, i Ingeniørens artikel, som retteligt starter med Pesticid-mareridt. Tak for lort, kære landbrug.

Skriv en kommentar