Blog: Mig og den sminkede skinke (E250)

Turen gik til supermarkedet igen i dag. Jeg havde lyst til en god skinkesalat, men lysten aftog sig hurtigt efter et kig på indholdsmærkaterne. E-numrene fylder for meget i pålægssalaterne, og jeg får kvalme af at tænke på, hvordan man tilsætter et så kunstigt element i maden, som ellers burde være så ren som mulig.

Der var engang, hvor man i Danmark forbød nitrit i spegepølser og lignende, men en “EU-harmonisering” af reglerne for anvendelse af tilsætningsstoffer i fødevarer tillod igen producenterne at tillade nitrit.

Nitrit er et konserveringsstof, som ikke kun forlænger holdbarheden, men også gør kødet rødt og “appetitligt” at se på. Kogt kød ser gråt og knapt så indbydende ud, men giver vi virkelig køb på vores sundhed for lidt sminket skinke?

Desværre kan store mængder (?) nitrit være giftig og desuden opstår der kræftfremkaldende nitrosaminer i kødet.

Boykot den sminkede skinke, ellers lærer hverken producenter og detailhandlen det ikke.

Skriv en kommentar