Kampagne mod brug af palmeolie i fødevareproduktion

Over det næste stykke tid vil vi på Gronfamilie.dk spørge forskellige producenter, hvorfor de bibevarer palmeolie i deres fødevareproduktion.

Da vi forleden faldt over en ældre nyhed fra 2017 omkring Nutellas indhold af palmeolie (det er potentielt kræftfremkaldende), rejste der sig en række spørgsmål hos os; hvad er palmeolie og hvor ofte støder vi på det i fødevarer?

Svaret skræmmer; det er til stede i stort alle søde sager: slik, købekager og is. Det er sværere at finde produkter uden end at finde produkter indeholdende palmeolie.

Palmeolie udvides (som navnet antyder) af palmetræer. Det er en billig form for madolie, hvor den øgede efterspørgsel kræver store skovrydninger. Den er en smule anderledes end andre olier, da den harsker let, hvilket kan være én grund til, at mange producenter tyr til olien. Men vores formodning er, at de først og fremmest gør det grundet prisen. Du kan finde palmeolie i økologiske varer, så heller ikke der er man fritaget.

Derfor vil vi det kommende stykke tid stille de relevante spørgsmål. Hvorfor bruger danske hæderkronede virksomheder som Toms, Urtekram og Premier Is en potentielt kræftfremkaldende ingrediens, når der findes andre alternativer?

De udenlandske producenter får lov også lov at svare. Indtil videre har vi kun fundet Katjes blandt slikproducenterne, som ikke bruges palmeolie. Det må være dagens anbefaling, indtil at vi bliver klogere…

Skriv en kommentar