Undgå pizzatopping-ost!

Det er sådan, at man i fødevareindustrien gerne må omgå krav til fødevarer, hvis man ændrer navne. Der er krav til, hvad en bøf er, men derimod må slagterierne gerne kalde diverse udskæringer for steaks, selvom udskæringen aldrig kommer i nærheden at være en ægte bøf. Ligeledes må produkter, som ikke indeholder ægte chokolade, gerne skrive “med chokoladesmag” på deres produkt, selvom det er milevidt fra at være rigtig chokolade.

Det var en lang forklaring, men det samme gør sig gældende i en ny test fra Tænk. Her sælges flere ostelignende produkter som pizzatopping, men reel ost er de ikke. I stedet tilsættes f.eks. palmeolie, som er langt billigere end mælkefedt, som erstatning. Derfor bør du være varsom ved kølediskene for at undgå snydeprodukter.

Palmeolie indeholder en række problematiske og kræftfremkaldende stoffer, som opstår i raffineringen af olien. Ydermere dumpede den veganske ost også testen grundet problematiske olier, mens testvinderen selvfølgelig var økologisk.

Skriv en kommentar