USA: Starbucks tvinges til at oplyse om akrylamid

Man kan mene meget omkring amerikanerne, men nogen gange opleves de faktisk som foregangsmænd, selvom vi ofte ryster på hovedet af deres ekstremt liberale samfund med våben alle steder og en skrupskør præsident. Men denne gang har de faktisk ramt hovedet på sømmet.

Starbucks er (sammen med andre) af en dommer i Californien blevet påbudt at oplyse omkring kræftrisikoen ved at indtage kaffe. Selve problemet med kaffe opstår, når man rister bønnerne, hvormed der opstår akrylamid, hvilket bl.a. kan forårsage tarmkræft.

Den eneste sandhed foreløbig er, at vi ikke ved nok om sammenhængen mellem den måde, hvorpå vi behandler fødevarerne hjemme og i industrien, og dens indvirkning på vores krop. Oplysninger om potentielle risici er dog en start.

Skriv en kommentar