Katteparasit har indflydelse på hjernesygdomme

Dette er en af de mindre appetitlige nyheder, men det har været længe kendt, at parasitter fra katte kunne smitte til mennesker. Nu viser ny forskning, at disse parasitter åbenbart har indflydelse på flere hjernesygdomme. Det skriver Videnskab.dk.

Parasitten lægger sig i dvale i kroppen efter en infektion, men man har kunnet spore en sammenhæng mellem de, som har den latent i kroppen og som havner i trafikulykker. Ydermere har man kunnet spore parasittens gener i flere neurologiske sygdomme såsom skizofreni. Man vil undersøge, om der er en sammenhæng med alzheimers, elipsi og Parkinsons.

Gravide er også udsatte, da parasitten kan give fostret skader på hjerne, syn og hørelse. Her i familien er farmand i forvejen allergisk overfor de pelsede kræ, hvorfor vi generelt holder os på afstand. Hver fjerde dansker skulle være inficeret.

Skriv en kommentar