Opdateret: Fund af akrylamid i flere øko-produkter

Overraskelse? Egentlig ikke… Men man skal ikke læse kommentarsporet på Ekstrabladet, hvis man ikke vil have forringet sin intelligens. Her kæder de nemlig akrylamid sammen med GMO.

Akrylamid opstår i madvarer, som er særligt kulhydratindholdsrige og kød, når stegetemperaturen når over 120 grader celsius. Desværre er rækken af produkter, som Tænk har testet, typiske produkter som tilberedes ved høje varmegrader (kiks, knækbrød, chips).

Umiddelbart kendes kun få af produkterne, da Tænk har offenligjort hele listen, men indtil videre gælder det seks produkter, som bryder grænseværdierne (350 mikrogram pr. kilo for voksne, 150 for børn) med op til 920 mikrogram pr. kilo. Synderne er indtil videre All-In-One rodfrugtskiks og Ellas Kitchens banankiks.

Herhjemme er vi enige med Tænk. Grænseværdierne skal ikke kun være vejledende, de skal være fast gældende grænser.

OPDATERING: Du kan nu se de testede produkter hos Tænk, men de er blevet mere aggresive med deres betalingsmur, så kun abonnenter kan læse hele testen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *